30 dagen proefslapen

Proefslapen | Tot 30 dagen proefslapen

Loop niet het risico van een verkeerde keuze!

Indien u een nieuw matras aankoopt zult u vaak moeten wennen aan de eigenschappen van het nieuwe matras. Logisch, want meestal heeft u al jaren op een ander matras gelegen en zal het nieuwe matras u een betere ondersteuning geven waardoor het lichaam aan het matras moet wennen.

Als u bij Meertens Matrassen een matras koopt mag u een periode van 30 dagen proefslapen. Om een matras goed te kunnen beoordelen zou u er wel minimaal 14 dagen op moeten slapen. Het lichaam moet ook de kans krijgen om aan het matras te wennen. Als het matras dan niet bevalt kunt u in zo’n geval gebruik maken van onze omruilgarantie.

Wilt u gebruikmaken van uw omruilgarantie?
Neem hiervoor telefonisch of per mail contact op met onze klanten service. Zij begeleiden u deskundig en zorgvuldig naar het juiste slaapcomfort. Op deze manier vindt u bij Meertens Matrassen altijd een matras dat bij u past.

Voorwaarden voor proefslapen.

Proefslapen geldt op alle matrassen* in de breedte maten 80, 90, 140, 160 en 180.
En in de lengte maten 200, 210 en 220.
*LET OP: Deze omruilgarantie geldt niet voor Aktie en Maatwerk matrassen en matrassen van Polypreen.

  • – Matrassen kunnen alléén voor matrassen worden omgeruild van dezelfde afmeting.
  • – Er mag eenmalig gebruik worden gemaakt van de omruilgarantie.
    – De periode van 30 dagen proefslapen gaat in op de dag van levering.
  • – Voor het omruilen van een matras wordt een kleine vergoeding van € 25 berekend voor logistieke kosten.
  • – En tevens de meer of minder prijs van het nieuwe matras. Is de door u in tweede instantie gekozen matras voordeliger dan het eerder gekozen type, dan ontvangt u hiervoor een tegoed bon. Is het vervangende matras duurder dan de eerder gekozen versie, dan betaalt u de meerkosten van het andere type matras.

Let op: indien een matras wordt aangeboden voor omruil garantie dan dient deze netjes in de originele verpakking of vergelijkbaar alternatief te zijn verpakt en dicht geplakt. Zodat onze transporteur het matras zo bij u kan komen omruilen.

 

Proefslapen/omruilgarantie is wat anders als de bedenktijd

Let op: De omruilgarantie die wij bieden, is wat anders dan de “Wet koop op afstand”.
De Matrassenman is lid van Stichting Webshop Keurmerk, wat onder andere inhoudt dat u op de aankoop van uw matras via internet altijd een bedenktijd heeft van 14 dagen. Dus wanneer u zich bedenkt, kunt u uw matras altijd binnen die veertien dagen na ontvangst nog terug sturen, mits deze niet beslapen is en in oorspronkelijke en onbeschadigde staat verkeert. Het matras of product mag nog niet zijn gebruikt of nog niet zijn uitgepakt ivm de hygiëne.

Dus zodra u gaat proefslapen, gaat de omruilgarantie in, en wanneer u het matras nog niet heeft gebruikt of nog niet heeft uitgepakt geldt de bedenktijd van 14 dagen, zoals die beschreven staat in de algemene voorwaarden van De Matrassenman en de Stichting Webshop Keurmerk.

De kosten voor het retour sturen komen voor uw eigen rekening en bedragen € xxxx